Butlletí 17/01/2023

Aquest dissabte 28 de gener comença la nova temporada de cursos de català del Casal amb un curs presencial els dissabtes

Aquest dissabte 28 de gener està previst d’iniciar el primer curs de català de l’any, que serà presencial a la seu del Casal, i tindrà lloc durant vuit dissabtes els matins de 9 a 12 i serà de nivell inicial (A1). L’Escola de Català del Casal, que va complir l’octubre passat 20 anys de cursos de català regulars a Quito, ofereix tots els nivells i és seu d’exàmens de certificat oficial de català -els propers seran al maig. La metodologia desenvolupada, especialment comunicativa i amb una aposta clara per la immersió, permet un progrés especialment ràpid, a més de tenir com a eix també la introducció a la cultura i societat catalana, de manera que considerem que l’aprenentatge a la nostra escola és molt indicat per exemple per a tots aquells que preveuen d’anar a estudiar als territoris de parla catalana. El preu dels cursos és de 100 usd i hi haurà descomptes per als socis del Casal, per als estudiants que s’hi registrin per a les primeres places i preus familiars.

El català és la llengua pròpia de diferents territoris , tot i que a vegades amb diferents noms. Els territoris on el català és la llengua pròpia es coneixen com a Països Catalans i són els següents: una gran part de la façana mediterrània d’Espanya (autonomies de Catalunya, València, illes Balears i una franja de la d’Aragó); la Catalunya Nord a França; Andorra, on és l’única llengua oficial, i l’Alguer (ciutat de lilla de Sardenya, Itàlia). El nombre de parlants de català és d’al voltant de 9 milions de persones amb diferents graus de bilingüisme, d’ oficialitat i d’ús segons el territori. El català és una llengua vehicular de l’ensenyament primari i secundari a Catalunya i té una gran presència a la universitat, especialment en pregrau, però també en molts postgraus. És requisit per a molts aspectes de la vida. El català obre portes: a més d’una mostra de respecte, aprendre’l és clau per a integrar-se de forma autèntica i multiplicar l’experiència de viure en terres de parla catalana. El català és a més el vehicle d’una cultura rica, interessant i original, que ha fet moltes aportacions en els diferents àmbits de la cultura universal malgrat una història de repressió en els Estats on es parla, amb noms com Gaudí, Miró, Dalí, Serrat, Merlí, …una literatura amb milers de títols nous publicats cada any, un cinema capaç de guanyar l’ós d’or al festival de Berlín (2022).

L’Escola de Català Daniel Solano de Quito té com a prioritat aquest any reprendre amb força els cursos presencials els dissabtes, que combinarà amb els cursos virtuals entre setmana. També organitza sessions de conversa gratuïtes i forma part de la xarxa internacional d’alumnes de casals catalans. Per a més informació i inscripcions: +593998524629, catalaquito@catalaquitogmail-com o la secció corresponent de la web del casal.

×