Escola de Català Quito

ESCOLA DE CATALÀ
DANIEL SOLANO GALARZA

Adscrita al Casal Català i dels Països Catalans de Quito

Centre oficial d’exàmens de certificat de català

L'ESCOLA

Luis Cordero E4-133 i Joaquín Pinto, sector la Mariscal
Horari oficina:
Dilluns a divendres
9:00-17:00

CURSOS PRESENCIALS

Impartim clases presencials al Casal Català de Quito.

CURSOS ONLINE

Aprèn des d’on vulguis a través de la plataforma Zoom

TRADUCCIONS

Comptem amb traductors avalats, som pèrits de la Fiscalia General de l’Estat.

CLUB DE CONVERSA

Vine a parlar català amb persones de diferents nivells i orígens

Si penses viatjar a Barcelona, València o Mallorca, aprendre català t’obrirà moltes portes i multiplicarà la teva experiència!
Per què aprendre català?

Aprendre un idioma és sempre un aprenentatge molt enriquidor, perquè és la clau per a endinsar-nos a una altra cultura, a una altra manera de viure, i ens obre a un món nou, potser al cor d’un poble.

Això és especialment cert en el cas del català, el domini lingüístic del qual ocupa gran part de la façana mediterrània de la península ibèrica i es reparteix entre 4 estats (Espanya, França, Andorra -on el català és única llengua oficial- i Itàlia). En aquests territoris denominats Països Catalans hi viuen uns 15 milions de persones i hi ha uns 10 milions de catalanoparlants.

Si bé el català conviu amb el castellà, i la gent és bilingüe, els catalans estimem la nostra llengua i la parlem usualment. A més, la llengua també vertebra gran part de la intensa activitat cultural, de manera que si no vols perdre’t res, hauries d’aprendre català. Per alguna cosa cada any milers de persones l’aprenen arreu del món, especialment en universitats i en centres catalans com el nostre. En aquestes universitats amb lectorats de català, sovint s’estudia la mil·lenària literatura i història catalana…

Estudiar a Barcelona, Catalunya, País Valencià o Balears

Si bé la motivació per a estudiar és variada, a la nostra Escola ha estat preponderant la preparació de l’estada als Països Catalans per a estudiar a les seves prestigioses universitats, ja sigui cinema, arquitectura, medicina, gestió cultural, turisme, entre altres especialitats.

Familiars o migrants retornats

Altres perfils han estat familiars de catalans i també equatorians retornats dels Països Catalans que senten enyorança per la terra on han viscut tants anys.

Obtenció de títols

Molts dels alumnes han pogut, a més, obtenir els certificats oficials de català de diferents nivells en els exàmens dels quals som seu cada maig. Els títols de català són requisit per a moltes feines.

És una llengua d'una gran potència

Uns 10 milions de parlants, vehicle d’una cultura original i moderna, amb altíssima presència a internet (entre les 20 primeres del món en el ciberespai), una literatura de primer ordre, que compta amb autors traduïts a desenes de llengües i més llibres editats l’any que moltes llengües estatals; un cinema puixant, teatre, música, mitjans de comunicació de primer nivell…Tot això malgrat haver estat una cultura reprimida en diferents etapes de la història, com en la dictadura de Franco, que al principi va arribar a prohibir que es parlés català als carrers.

NIVELLS

Oferim cursos permanents de tots els nivells
(A1, A2, B1, B2, C1 i C2)
Tambè hi ha cursos infantils. Preguntes opcions i horaris.

Nivell A1

Curs(os) Ideal(és) per a introduir-se a la llengua i la cultura catalana. A través de la nostra metodologia comunicativa seràs capaç d’improvisar en les situacions de comunicació quotidianes més comunes. Proporcionem materials d’aprenentatge digitals, molts d’ells audiovisuals, a més d’informacions rellevants i el suport de la xarxa d’exalumnes per a viatgers a Catalunya.

Nivell A2

Aprofundiment de l’aprenentatge iniciat en el nivell anterior, treballant de manera comunicativa especialment situacions en passat i futur. Comprensió lectora. Proporcionem materials d’aprenentatge digitals, molts d’ells audiovisuals.

Nivell B1

A partir d’aquest nivell s’obté un progrés substancial en el grau d’independència.

Podrem produir textos senzills i coherents sobre temes familiars o d’interès personal: descriure experiències, esdeveniments, desitjos i aspiracions, així com raons i explicacions de les opinions i projectes de manera breu. Ús del subjuntiu i el condicional. Llenguatge escrit.

Nivell B2

Ens expressarem amb un grau de fluïdesa i espontaneïtat que farà possible la interacció amb parlants natius sense esforç per part dels interlocutors. Millora en la precisió. Comprensió lectora: textos no especialitzats. Escriptura de textos descriptius, narratius o discursius. Pronoms febles.

Nivells superiors i cursos

A més: Nivell 5 C1 (“Suficiència”); Nivell 6 C2 (“Superior”), cursos específics (nens, anivellaments, ortografia, literatura, entre altres)

QUÈ ÉS L’ESCOLA DE CATALÀ DE QUITO?

L’ Escola de Català Daniel Solano Galarza és la secció del Casal Català i dels Països Catalans de Quito encarregada de l'aprenentatge de la llengua catalana; és centre homologat per a la realització d'exàmens de certificat de català.

Des de fa prop de 20 anys centenars d'estudiants han assistit als nostres cursos amb diverses motivacions, però especialment molts d’ells han vingut a aprendre català per a preparar els seus estudis en universitats catalanes, del País Valencià o Balears en diverses especialitats com ara medicina, turisme, cinema, arquitectura o gestió cultural.

Tots ells han mostrat un alt grau de satisfacció pel suport que ha significat l'aprenentatge de català i el seu pas pel Casal per a la seva estada als Països Catalans.

L’ Escola de Català de Quito Daniel Solano Galarza ret homenatge amb el seu nom a una gran persona, un estudiant avantatjat de l’Escola, un jove equatorià, solidari i ple de somnis, enamorat de la cultura catalana, que va morir de manera sobtada. Per a nosaltres, ell simbolitza el vincle entre Catalunya i l'Equador que és la nostra raó de ser.

Inscripció i consultes

Contacti primer amb nosaltres per a inscriure’s i informar-se sobre la disponibilitat horària de cursos i possibilitats de formar part de grups que estiguin per començar.

Formulari de preinscripció

11 + 13 =

Títols de català

En finalitzar cada nivell s’atorguen diplomes als participants que hagin cursat satisfactòriament l’aprenentatge. Aquests títols són propis, avalats per la nostra Escola i per tant pel Casal Català i dels Països Catalans de Quito.

Una vegada a l’any, hi ha la possibilitat de fer exàmens de certificats oficials de català en coordinació amb l’Institut Ramon Llull de projecció exterior de la cultura catalana.

Club Conversa català Quito

El Club de conversa torna a activar-se!

Des de juny de 2022 hem reprès l’històric Club de Conversa ,  una activitat que s’organitza al Casal que resulta ideal com a formació complementària per a estudiants  i per a persones catalanoparlants que vulguin practicar. L’horari en general és dissabtes de 10:30h a 12:00h d’Equador.

En aquest club hi participen persones de diferents nivells de parla i persones catalanes, amb la finalitat de posar en pràctica el que s’ha après. A cada sessió es tria un tema del què parlar i es resolen els dubtes que puguin sorgir respecte a vocabulari, pronunciació i/o gramàtica, entre d’altres.  Les sessions són híbrides , és a dir, s’hi pot participar de forma presencial o virtual. 

Les sessions són gratuïtes*. Vinculat al club de conversa, es vol promoure el Club de lectura, aprofitant la bona biblioteca de la qual disposa el Casal.

*S’està establint una forma de contraprestacions voluntàries

Escola de Català Infantil

Oferim cursos específics per a nens, però a més, en ser normalment el nombre d’alumnes reduït, l’aprenentatge molt personalitzat i la metodologia dinàmica, quan s’ha donat l’ocasió no hi ha hagut dificultats per a integrar a nens a les classes, per a ells ha resultat estimulant estar amb adults.

Informa’t també sobre activitats infantils o familiars de la Escola i el Casal, com el programa Xocolata i contes. 

El Casal disposa a més d’una bona biblioteca i mediateca, amb materials per a nens als quals poden accedir; una bona manera d’anar-los acostant a l’idioma.

PROFESSORS

Tenim professors preparats, nadius, amb títols oficials, experiència i il·lusió

METODOLOGIA

L’enfocament és netament comunicatiu. Treballem les 4 habilitats lingüístiques progressivament (escoltar, parlar, llegir, escriure) i introduïm els aspectes gramaticals en funció de les necessitats comunicatives.

MATERIALS

S’ofereixen una sèrie de materials i exercicis en gran part digitals per als estudiants inscrits en el curs. S’utilitzen cursos audiovisuals que es proporcionen als alumnes per via digital.

PREU

El preu d’un curs estàndard és de 100$. Un curs estàndard és format per 3 o més estudiants i té una duració de 24 hores de classe, que depenent de l’horari adoptat poden correspondre a més o menys temps (a un ritme de 3 hores setmanals es cobreixen en 2 mesos, per exemple) .

Testimonis

“Una experiència molt maca. M’ha ajudat a descobrir i estar més a prop de la cultura del meu pare. És molt maco que sigui possible aprendre d’aquesta cultura fora de Catalunya també!”

Mateo Cuevas

Descendent de català

“Amb la metodologia de l’Escola s’aprèn sense esforç i pots obtenir certificats fàcilment. A més el club de conversa t’ajuda a practicar i a conèixer gent.”

Ziortza Azpiazu

Migrant basca a Quito

Escriu-nos

per a participar als nostres projectes o proposar-nos nous projectes

×