Cinema Casal

Un espai de trobada entre els cinemes equatorià i català

“Un bon vi és com una bona pel·lícula: dura un instant i et deixa a la boca un gust de glòria; és nou en cada glop i, com passa amb les pel·lícules, neix i reneix en cada saboreador.”
Federico Fellini

Cinema Casal va néixer el 13 de novembre de 2019 com una activitat de cineclub del Casal Català i dels Països Catalans de Quito: un espai per a amants del cinema, enfocat principalment en la trobada entre els cinemes equatorià i català, sense excloure el cinema llatinoamericà i internacional. Des de la pandèmia, s’ha potenciat molt i es fa de forma telemàtica conjuntament amb la Cinemateca Nacional d’Equador, la Red de Cineclubes Equador i el Casal Català de Guayaquil, que ajuda en la transmissió per xarxes. Forma part del projecte Casals en Xarxa. 

La periodicitat és quinzenal i s’alternen les projeccions dels diferents orígens (tot i que el normal és alternar una pel·lícula catalana amb una d’equatoriana), i en el fòrum posterior es gaudeix de la presència del director, el productor, actors… és a dir, de persones que ens donen un punt de vista especial, sovint des de la cuina mateixa de la pel·lícula.  

 

Convocatòria al concurs en català

Han passat ja per l’activitat grans cineastes com Isona Passola, Carles Bosch, Mireia Ros, Iván Mulero, Camilo Luzuriaga, Víctor Arregui, Maria Fernanda Restrepo, Javier Andrade, o el peruà Luís Enrique Cam,  entre d’altres. El fet de fer l’activitat telemàtica ha facilitat la intervenció dels cineastes catalans i la participació des de diferents parts d’Equador i d’Amèrica. 

La dinàmica de l’activitat és una primera presentació, posteriorment la projecció de la pel·lícula (a vegades s’ha passat el link perquè es vegi per streaming però ja s’està començant a projectar pel Facebook com a premier) i fòrum final.  En aquesta tercera etapa l’horari és els dissabtes a primera hora de la tarda de l’Equador. 

Properes sessions

Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
1
2
3
4
5
6
7
8
Cineforo con Iñaki e Iván Oñate 2:45 pm
Cineforo con Iñaki e Iván Oñate
juny 8 @ 2:45 pm – 5:00 pm
Cineforo con Iñaki e Iván Oñate
FÓRUM CON EL DIRECTOR  Iñaki Oñate y el reconocido poeta Iván Oñate El Casal Català de Quito, conjuntamente con la Red Cineclubes Ecuador, el Casal Català de Guayaquil y el Orfeó de México presentan una[...]
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Amb la col·laboració de

Escriu-nos

per a participar als nostres projectes o proposar-nos nous projectes

×