Relleva a Joan Berni Blanc, que ha estat al capdavant de l’associació en els darrers vuit anys

Després de l’assemblea ordinària de dissabte 23 de juliol, Christian Costa-Woith és el nou president de la nostra entitat, el Casal Català i dels Països Catalans de Quito, en relleu de Joan Berni i Blanch. El resultat de la votació va ser de 23 vots a 10, i el traspàs es va produir just coincidint amb la commemoració dels 35 anys d’història de l’entitat.

Nascut a Girona l’any 1969, fill de pare català i mare alemanya, Christian Costa-Woith va descobrir per primer cop l’Equador en un viatge de voluntari en un camp de treball de l’SCI l’any 1994, i va enamorar-se del país. Des d’aleshores, va seguir fent turisme ecologista i comunitari per al grup Amazònia de Sodepau. De forma estable viu a l’Equador des de fa 23 anys amb la Sílvia Guerra –la seva dona equatoriana amb qui van rebre conjuntament el premi Batista i Roca 2019 per la tasca feta en la projecció de la cultura catalana a l’exterior– i les seves filles. És professor de català del Casal des de fa 20 anys i promotor de moltes de les activitats de l’entitat en aquest temps. Implicat amb la comunitat catalana de l’Amèrica Llatina, és membre com a vocal territorial de la Federació Internacional d’Entitats Catalanes (FIEC) i dinamitzador del projecte ‘Casals en xarxa’. Fundador del Concurs literari multilingüe Dia del Llibre i de la Rosa.

A la presentació en powerpoint de la seva candidatura a l’assemblea, va voler començar reconeixent el llegat deixat a l’entitat per diverses persones i generacions, des dels inicis amb Jordi Castells, Enric Pacheco, els Boguná i les famílies que van construir el Casal de la Prensa al terreny de Francesc Dalmau, fins a persones estimades que ens han deixat en aquest temps de pandèmia com l’Antoni Carreras (descarregueu-vos el llibre d’història de l’entitat -llegat del mandat de Ferran Cabrero- i d’altres publicacions històriques). De l’etapa de Berni al capdavant del casal, en destaca el treball i la visió d’en Joan de llogar aquest local, condicionar-lo i tenir-hi un restaurant vinculat. Considera que ara és el moment de fer un pas endavant, de fer participar-hi més la comunitat catalana i equatoriana, d’integrar-se més al barri i a la societat, així com de treballar per posar les bases en tota la resta d’àmbits per actualitzar el casal i que tingui continuïtat a llarg terme. Algunes de les propostes de la seva candidatura són el carnet de soci amb beneficis, abaratir la quota de soci, actualitzar i democratitzar els estatuts (treure’n la reelecció indefinida), fer nombroses juntes obertes i posar en funcionament les comissions de treball.

Un cop s’ha oficialitzat el nom del nou president, s’ha de configurar la junta directiva. El 4 d’agost hi haurà una trobada oberta adreçada a aquelles persones que tinguin intenció de formar part de l’equip directiu del casal o a col·laborar-hi de diferents maneres.

×