Al programa “Qui som” d’aquest dimarts 8 de febrer tindrem amb nosaltres a Gustau Castañer Marquardt (Horta, Barcelona, 1968). Historiador, arxiver i gestor d’informació professional, treballa actualment com a Cap d’Unitat de Recursos i Serveis d’Informació al Banc Asiàtic de Desenvolupament (Manila).

Casat amb Raquel Saltos Erazo, de Santo Domingo de los Tsáchilas (Equador), amb dues filles, fan “a mort” del FC Barcelona i màster de jocs de rol entre moltes aficions firriquis.

Del 2016 al 2021 va ser President de la Secció d’Organitzacions Internacionals del Consell Internacional d’Arxius. És membre de la junta directiva de la Secció d’Arxius i Drets Humans del Consell Internacional d’Arxius i també membre de la junta directiva d’Arxivers Sense Fronteres Espanya.

Ha treballat també com a arxiver a l’Arxiu Nacional de Catalunya (Sant Cugat del Vallès), Cap de la Secció d’Informació a l’Arxiu General de l’Administracio (Alcalá de Henares), Director Tècnic de l’Arxiu Militar Intermedi de Barcelona (Caserna del Bruc), Arxiver als Arxius Històrics de la Comissió Europea (Brussel.les), Oficial de Gestió de la Informació a la Secció d’Arxius i Gestió Documental de Nacions Unides (Nova York), Arxiver al Fons Monetari Internacional (Washington), Oficial de Gestió de Documents al Centre Comú de Recerca de la Comissio Europea (Brussel.les), Administrador a l’Unitat de Gestió de Documents i Arxius centrals del Consell de l’Unio Europea (Brussel.les) i Cap de Sector de Gestió de la Informació i Documents al Servei Europeu d’Acció Exterior (Brussel.les).

Ha estat també professor associat/consultor d’arxivística i gestió de la informació a la Universitat Autònoma de Barcelona i la Universitat Oberta de Catalunya.

Està especialment interessat en arxius d’organitzacions internacionals (https://goinginternationalinarchives.wordpress.com/ ), difusió de fons arxivístics, educació professional i l’ús del arxius com a eines per promoure la rendició de comptes i la defensa dels Drets Humans.