Informació i guia de la FIEC

Font: Facebook de la FIEC

Com bé sabeu el Govern espanyol ha convocat Eleccions al Congrés de Diputats i al Senat pel proper dia 23 de juliol de 2023.

Des de la FIEC (Federació Internacional d’Entitats Catalanes) us fem a mans una Guia de Votació sobre les modalitats i terminis per a poder exercir el vostre dret del vot en aquestes eleccions i que esperem pugui contestar a totes les vostres preguntes sobre el nou sistema de votació.

Us convidem a fer la máxima difussió d’aquest document i a participar activament en aquestes eleccions.

• Tots els donats d’alta al CERA (Censo de Españoles Residentes Ausentes) podreu votar en urna als consolats o altres llocs qui s’habilitin (i dels que ja us informarem) entre el 15 i el 20 de juliol.

• Som 2.310.717 el total de votants exterior de tot l’estat dels quals 278.878 catalans residents a l’exterior (a reserva del resultat de les reclamacions d’inclusió/exclusió) els que estem cridats a votar en aquestes eleccions.

• El cens electoral vigent per aquestes eleccions és el tancat a 1er de març de 2023. El període de reclamacions per inclusions, exclusions o correcció de dades és entre el 5 i el 12 de juny. Especialment pels que heu canviat de domicili o us heu donat d’alta consular després del 1er de març.

• Són les primeres eleccions generals que se celebren després de la supresió del ‘voto rogado’ i per tant els electors rebreu la documentació d’ofici. Aquelles persones que no rebin ni la documentació ni les paperetes podran descarregar-les de manera telemàtica (veieu com a la Guia).

• Tots el centres de votació habilitats comptaran amb paperetes i amb els mitjans necessaris a fi que els electors que no hagin rebut la documentació puguin descarregar-la i així poder votar.

• La primera tramesa de documentació està prevista entre el 17 i el 23 de juny. La segona amb la tramesa de les paperetes entre el 28 de juny i el 2 de juliol (en cas de que no hi hagi impugnació de candidatures) i entre el 3 i el 8 de juliol (en les circumscripcions on hi hagi impugnacions).

• Els electors que vulguin enviar el seu vot per correu al seu consulat ho hauran de fer entre el 27 de juny i el 18 de juliol.

Residents a l’estranger temporalment a Espanya

• Els votants que habitualment resideixen a l’exterior però que tenen previst ser a Espanya durant la convocatòria electoral hauran de votar per correu i solicitar-ho abans del 13 de juliol. Reberan la documentació entre el 3 i 16 de juliol i enviar el vot entre el 3 i 19 de juliol (veieu com a la Guia).

Trobareu una versió web d’aquesta Guia a: https://drive.google.com/…/1xTscv7QcUnCTvbKxNRvHjS…/view

Podeu consultar tots el vostres dubtes sobre com votar al nostre mail: fiec@fiecweb.cat

Som Catalunya Exterior, també som Catalunya.

×