Cinefòrum amb el Director David Lasso

El Casal Català de Quito, el Casal Català de Guayaquil conjuntament amb la Red Cineclubes Equador presenten una nova sessió del Cineclub Fòrum amb el Director. La cita és aquest dissabte 8 de juliol, a les 14.30 d’Equador i 21:30 dels Països Catalans.

A la jornada cinematogràfica s’exhibirà el documental Guañuna dirigit pel documentalista David Lasso (Equador /2022/76 min). Relata la lluita incansable d’una família a la recerca de justícia davant de l’abús policial contra un estudiant del col·legi Central Tècnic el 2007. Al voltant d’aquest cas es teixeixen xarxes de violència, corrupció i impunitat tant de la policia nacional com de la justícia equatoriana. Després de la projecció hi haurà un fòrum amb el director David Lasso.

Guañuna es va estrenar al Festival de Cinema Documental d’Equador – EDOC 2022. Fou seleccionat per presentar-se al Festival de Cinema Llatí de Brussel·les. També va ser al Festival Internacional de Cinema de Drets Humans a Buenos Aires.

Sinopsi:

Paül tenia 17 anys quan va ser capturat per tres policies mentre pintava una paret amb els amics; l’endemà va aparèixer mort a la riera del seu poble. El seu pare va liderar una intensa lluita per buscar la veritat i fer justícia, en el camí va trobar-se amb centenars de joves de les cultures urbanes que el van recolzar en veure que la història de Paül era similar a la que ells vivien. Els policies van ser condemnats a 20 anys de presó, però van sortir en llibertat al cap de 4 anys.

L’esdeveniment es desenvoluparà de manera presencial (Luis Cordero E4-133 i Joaquín Pinto) i virtual. Si l’activitat és del vostre interès, podeu assistir-hi de manera presencial o a través de sala de Zoom privada : LINK D’INSCRIPCIÓ: https://us02web.zoom.us/webinar/register/8016887582181/WN_0Llda7OxQeKak5JgWyLxLw

×