La premiació de la categoria en català del concurs es farà el 23 de juliol. 

Del 2004 al 2011, el Concurs Literari Dia del Llibre i de la Rosa va tenir una primera etapa molt exitosa sobretot a l’Equador. Se celebrava en 3 idiomes, castellà, quítxua i català, i se’n van fer 7 edicions. La iniciativa havia estat del Casal Català de Quito i s’hi van sumar la UNESCO, els ministeris de Cultura i d’Educació (especialment la secció d’educació bilingüe), la universitat Catòlica, el IEPI (institut de propietat intel·lectual) i l’IPANC (institució cultural andina del conveni Andrés Bello).

Amb el bagatge de la primera etapa, aquest 2020 es reactiva la 2a etapa del concurs amb la 8a edició,  impulsada per Casals en Xarxa i Ràdio Amèrica Barcelona en català;  també es farà en castellà i tots els idiomes indígenes d’Equador.

Aquest cop la idea és que amb les obres guanyadores es facin productes per a difondre-ho per ràdio i de manera audiovisual en general (en el cas de Casals en Xarxa en el programa Cròniques de porta endins) per potenciar l’abast comunicatiu i pedagògic del projecte. Com a coorganitzadors i auspiciants del concurs a nivell català, en aquests moments es compta amb els 3 casals d’Equador, la Radio Amèrica Barcelona i el suport de Catalans al Món i encara s’està en fase de convergència d’altres entitats.

La premiació del concurs en català està prevista per al dia 23 de juliol, dia en què se celebrarà el Sant Jordi als carrers de Catalunya.

La convocatòria del certamen té per objectiu donar a conèixer la cultura catalana al món i enfortir la riquesa cultural existent. Els participants seran catalans o persones dels Països Catalans i descendents que visquin a l’exterior, socis, alumnes de català o persones vinculades als diferents Casals Catalans al món, i hi haurà una categoria especial d’estrangers residents a Catalunya, tot donant especial importància als lligams d’amistat, cooperació i solidaritat que existeixen entre migrants i la seva perspectiva de Catalunya al món. 

CLIQUEU AQUÍ PER VEURE LES BASES DEL CONCURS EN CATALÀ