Dia del Llibre i de la Rosa

Concurs

” Una llar sense llibres
és com un cos sense ànima”
Ciceró

Antecedents

Del 2004 al 2011, el Concurs Literari Dia del Llibre i de la Rosa va tenir una primera etapa molt exitosa sobretot a l’Equador i es celebrava en 3 idiomes, castellà, quítxua i català. Se’n van fer 7 edicions. La iniciativa havia estat del Casal Català de Quito i s’hi van sumar la UNESCO, els ministeris de Cultura i d’Educació (especialment la secció d’educació bilingüe), la universitat Catòlica, el IEPI (institut de propietat intel·lectual) i l’IPANC (institució cultural andina del conveni Andrés Bello). 

cartell concurs literari en català 2021

 Convocatòria actual

Després de reactivar el concurs l’any 2020, les entitats organitzadores del concurs convoquem a participar en la 9a edició en la categoria de llengua catalana  Com a coorganitzadors i auspiciants del concurs a nivell català, en aquests moments es compta amb Casals en Xarxa, els 3 casals d’Equador, l’Orfeó Català de Mèxic, la Radio Amèrica Barcelona Catalans al Món, No em canviïs la llengua i encara s’està en fase de convergència d’altres entitats. La premiació del concurs en català està prevista per a l’Onze de setembre de 2021. 

En aquestes setmanes s’aniran difonent en format audiovisual les obres guanyadores de l’edició anterior. El 23 d’abril es té previst de presentar el llibre de l’edició en tots els idiomes del 2020.

Per a més detalls sobre el concurs en català, consulteu-ne les bases, on hi trobareu informació sobre els gèneres, grups d’edat, qui hi pot participar… 

Escriu-nos

per a participar als nostres projectes o proposar-nos nous projectes