Día del Llibre i de la Rosa

Bases del Concurs

 Bases de la 10a edició del Concurs

  1. PARTICIPANTS I MODALITATS

Els participants en la categoria de llengua catalana seran  persones dels Països Catalans i descendents que visquin a l’exterior, socis, alumnes de català o persones vinculades als diferents Casals Catalans al món, així com també  catalans d’arreu* residents als Països Catalans, tot donant especial importància als lligams d’amistat, cooperació i solidaritat que existeixen entre migrants i la seva perspectiva de Catalunya al món.

El certamen s’hi  podrà participar des dels 15 anys en endavant, prenent com a referència l’edat que tinguin a data de 23 de juliol inclosa.

Els menors de 15 anys podran accedir a una menció especial a través de dibuixos que podran ser part dels productes audiovisuals.

2.  GÈNERES, TEMES I EXTENSIÓ DELS TREBALLS

El tema serà lliure. Els gèneres són:

  • Relat breu (500-1000 paraules o 1 a 2 minuts en format oral): pot ser ficció o no  (crònica personal, etc) 
  • Narrativa (1001-2500 paraules o 2 a 5 minuts en format oral): pot ser ficció o no  (crònica personal, etc)

3. REQUISITS OBLIGATORIS

Les obres es rebran sempre i quan compleixin els següents requisits:

  • Es podran presentar fins a tres treballs per concursant, tanmateix si es presenta més d’un treball el pseudònim haurà de ser sempre el mateix i s’atorgarà només un premi per concursant.  
  • No podran haver estat publicades ni premiades en d’altres concursos.

Cada treball haurà de tenir les següents dades a l’encapçalament, al costat esquerre de la pàgina:

Concurs Literari “Dia del Llibre i de la Rosa”

  • Títol de l’obra i pseudònim de l’autor (si és un audio cal gravar-ho a l’inici de la gravació)

4. RECEPCIÓ I TERMINI D’ADMISSIÓ DE LES OBRES

Procés d’inscripció:

La inscripció dels treballs es farà a través del web del Casal Català i dels Països Catalans de Quito  (vegeu el botó al capdavall d’aquestes bases) 

Data límit: Els treballs es rebran fins al 31 d’agost de 2021 a les 24 hores d’Equador (17 hores a Catalunya).

5. JURAT, PREMIS I ACTE D’ENTREGA DELS PREMIS

El jurat estarà conformat per escriptors i persones de l’àmbit cultural. La seva decisió serà irrevocable i podrà declarar desert el concurs en qualsevol gènere o grup d’edat.

Les obres guanyadores rebran els següents premis:

  • Publicació audiovisual a partir de l’obra i difusió en mitjans i xarxes socials, com ara la Ràdio Amèrica Barcelona i el programa Cròniques de portes endins.
  • Publicació en el llibre digital del concurs. E-llibres, subscripcions a revistes.
  • Els guanyadors rebran també un import econòmic de cent dòlars americans ($100).

L’acte de premiació es farà de forma telemàtica i serà el dia 21 de setembre de 2021. L’acte s’emetrà en directe per la Ràdio Amèrica Barcelona, xarxes socials i a través de teleconferència. Està previst fer-lo juntament amb l’acte de llançament dels concursos en castellà i llengües indìgenes de l’Equador. 

En cas de guanyar, l’autor/a es compromet a difondre l’obra audiovisual publicada com a retribució a la seva comunitat, poble o ciutat a la qual pertany a través d’una conferencia, xerrada, contacontes o qualsevol altra activitat que pugui proposar.

6. AUTORITZACIÓ SOBRE DRETS D’AUTOR

Amb la inscripció dels treballs en el IX Concurs Literari Dia del Llibre i de la Rosa, els participants autoritzen el comitè organitzador a reproduir per qualsevol mitjà el material escrit i audiovisual entregat, citant sempre l’autor.

Escriu-nos

per a participar als nostres projectes o proposar-nos nous projectes